Sardinera House, Alicante

Living at the sea

Located in a setting of great beauty and valuable landscape, in front of the Mediterranean Sea, between El Portixol and Cala Blanca, the Sardinera House lays on the top of a hillside, lined by a headland entering the sea on a bay of turquoise waters.

A set of concrete walls exhibited facing different directions, compressing and expanding the views and generating several images. The vertical surfaces are limited horizontally by long cantilevers that extend towards the sea, thus creating verandas that enclose the large terrace. Because of their constructive system, these cantilever don’t lean on the walls, but fit in between them, thus increasing the visual tension and generating paradoxical sensations of massiveness and weightlessness.

“The original idea for the design was based on enjoying and enhancing the panoramic views of the setting, by creating a relaxing contemplative environment that allows enjoying the experience provided by the place.”
Ramon Esteve Estudio
Fotoğraflar : Mariela Apollonio

Kullanılan tasarımlar ve teknolojiler