AMUNT Nagel Theissen, Stuttgart

Office and living space under one roof

The office of the architects Sonja Nagel and Jan Theissen had taken up more and more space in the apartment in recent years due to increasing business success and increasingly displaced the private living area.
This gave rise to the idea to refurbish the until then unused loft space above the apartment as an extension to the living area.

Now an open stairway provides the access to the loft. The bricks and pointing were restored and new window reveals were fitted. All surfaces were given a graphite-coloured glaze that distinctively emphasised the surfaces of the timbers. Fittingly for the rustic, cosy atmosphere and the glaze, Sonja Nagel and Jan Theissen chose black, surface-mounted switches and sockets from the LS 990 range from JUNG. The switches ideally underline the vintage character of the room and complete the overall concept.

Diseños y tecnologías utilizados