Bredeney House, Essen

Monolith at Brucker-Holt-Area

The Bredeney House with its generous driveway in an open, semi-public front garden, takes reference from the partly still existing 1960s houses. A separation from the public space is only achieved by the level of the house itself. As regards its modesty, the large, lying building is to a greater extent also oriented by earlier buildings in this quarter. It rather sees itself as a manifesto against the much too extensive arbitrariness of today’s “villa architecture”.

The interior programme of the residence follows the wishes expressed by the residents and naturally rests on the existing topography. A hall connects the 4-metre high ground level accommodating the kitchen, the dining and living areas to the wing with private rooms. The parents’ area is located half a storey above the living level, whereas the children’s realm and the guestrooms are situated half a level in the opposite direction.

The house would like to be a sedate and timeless urban component, which appears in full sunshine as well as under the moon’s blue clarity as if it has always been there.
图片 : Zooey Braun

所用设计和技术